12 oktober 2014
13:10

Fotskäls HC

Referat: Vårgårda HC - Fotskäls HC

Träningsmatch mot ett Fotskäl som ställde upp med en yngre trupp än vad VHC gjorde, men matchen var oerhört jämn de två första perioderna. Målvakter för dagen var Carl-Filip och Holmberg, backar var Ankan, Broberg, Julia och Emilia. Forwards var Jesper, Karl, Sebbe, Anton, Palmén och Hugo och centrar var Johan, Hagstrand och Robin.

Period 1
VHC startade med ett högt tryck i första bytet och höll uppe farten ett tag. Ankan fick till ett kanonskott som Fotskäls målvakt räddade. Därefter böljade spelet fram och tillbaka och Ankan får till ytterligare ett skott som Anton styr på mål, men Fotskäls duktige målvakt tar allt. Detsamma gör Carl-Filip! Utan hans räddningar hade Fotskäl tagit ledningen vid flera tillfällen. Efter halva perioden satte dock Julia, Ankan, Hagstrand, Anton och Sebbe fart på spelet och när Sebbe fick fatt i pucken smackade han in 1-0. Strax efteråt får Julia, Ankan, Hugo, Robin och Palmén till ett fint anfall, men ingen utdelning. Sen anfaller Fotskäl och skapar flera vassa målchanser, men Carl-Filip är rena rama väggen. När så VHC får en tekning i anfallszon efter en icingavblåsning med Julia, Broberg, Palmén, Hugo och Robin ser de till att hålla pucken i zon. När så Palmén får fram pucken till Hugo tvekar han inte utan smätter in 2-0. Strax efteråt åker Ankan ut för en fasthållning, men VHC reder ut detta box play.

Period 2
Det börjar med ett stillastående spel första minuten medan Ankan sitter av slutet på sin utvisning, men så trycker Sebbe på bra och får med sig övriga spelare. Broberg får till ett ordentligt kanonskott som Anton styr snyggt på mål, men Fotskäls målvakt är med på allt. Strax efteråt får Anton sätta sig i utvisningsbåset för osportsligt uppträdande. Även detta box play reds ut först genom Sebbes framfart från egen zon som om han hade raketer på fötterna får med sig pucken i luften och på mål, men målvakten räddar. Sedan är det Hagstrands tur att få med sig pucken och skapa ett friläge, dock utan utdelning. Johan och Jesper spelar ett fantastiskt fint passingsspel framme vid mål, och är nära att göra mål två gånger om. Strax efter att VHC blivit fulltaliga skojar dock Fotskäls nr 17 bort våra spelare och reducerar till 2-1 bakom Holmberg i mål. Minuten senare ser Emilia, Broberg, Palmén, Hugo och Johan till att hålla pucken mellan sig och då hittar Johan fram med en läcker pass till Hugo som ser till att utöka ledningen till 3-1. Minuten senare åker Ankan ut för en hakning och då passar Fotskäl på att reducera till 3-2. Minuten därefter får VHC chansen i power play, men då åker Anton ut 2 + 10 efter en ful tackling i ryggen och det blir iställer spel fyra mot fyra. Då får Broberg med sig pucken upp i anfallszon och sätter säkert in 4-2.

Period 3
Spelet fyra mot fyra fortsätter och Fotskäl får till ett fantastiskt fint anfall och en målchans, men Holmberg gör en kanonräddning. Istället hittar Ankan, Emilia, Jesper, Karl och Johan varandra fint upp i anfall och det slutar med att Johan serverar ett smörpass till Jesper som bara sätter till klubban och ordnar 5-2. Spelet blir stabilare, Sebbe, Hugo och Hagstrand spelar runt pucken och är så nära att göra mål. Sedan spelar Robin, Emilia och Palmén läckert runt pucken mellan sig och Palmén gör så när mål. Hagstrand, Hugo och Sebbe följer upp med ytterligare målchanser, men inget släpps in bakom Fotskäls målvakt. Spelet återgår snart till "glidhockey" och spelarna verkar slappna av lite för mycket. Fotskäl tillåts spelar runt pucken och gör också 5-3 på ett långskott från blålinjen. Då får Broberg, Emilia, Robin, Palménoch Hugo fart på skridskorna igen och när pucken når fram till Palmén sätter han sitt andra mål i karriären i sin andra match i karriären! 45 sekunder senare anfaller Julia, Ankan, Johan, Jesper och Hugo och när Jesper passar fram till Johan är 7-3 ett faktum. Sedan dröjer det 90 sekunder tills Julia, Broberg, Jesper, Robin och Hugo håller fast pucken i anfallszon och när det blir retur på Robins skott är Jesper framme och ökar på ledningen till 8-3. Fotskäl ger inte upp. De fortsätter att anfalla, men Holmberg har spikat igen! Istället anfaller VHC och Emilia skjuter och Karl styr så när in pucken. Karl och Sebbe får fatt i pucken igen och passar fint till varandra och skapar en vass målchans. När det är 15 sekunder kvar på matchen anfaller Johan, Hugo, Julia, Palmén och Broberg. Broberg får till ett dunderskott som Hugo läckert styr in i mål och fastställer slutresultatet till 9-3.

Bra jobbat allihop! Stort tack till alla föräldrar som åkte med och hejade och ett extra tack till Kälströms som ordnade en kärra och Njords som drog den fram och tillbaka!